Skinuli ste nam brige sa pleća!

0

Hvala od srca: Nikola Jovanović i njegova majka Snežana
 

Tako je dr Stanojević, koji je tokom rata na prostorima bivše Jugoslavije dosta pomagao svom narodu suočivši se i sam sa bolešću, zbog čega je i pre vremena penzionisan, ovom mališanu poslao 50 evra, kao i Dosta Miki Bauer iznos u istoj vrednosti.

– Posebno smo osetljivi na naše ljude koji teško žive i nemaju izlaza iz teške situacije, gde god da su. Zato pokušavamo da širimo dobročinstvo, koje je po nama najvažniji životni poziv – kaže Dosta, koja humanost dokazuje već nekoliko decenija.
Prilog od ukupno 100 evra dobročinitelja iz Frankfurta, pristigao u beogradsko Dopisništvo "Vesti", silno je obradovao ovog mališana i njegovu samohranu majku, koji se svakodnevno suočavaju sa brojnim životnim izazovima.

– Ti divni ljudi ne mogu ni da slute koliko su nas usrećili, a ujedno i skinuli veliki teret sa pleća. Posla, nažalost, nema ni za lek, samim tim, ni novca za ono najosnovnije. Da nam plemeniti zemljaci iz dijaspore, poput Doste i Mirka, nisu pritekli u pomoć, ne znam kako bismo izgurali protekle mesece. Još jednom, hvala svima do neba. Nikola je trenutno u školi i znam da će se i on obradovati kada se vrati i sazna da je neko mislio na nas i pomogao nam. Zato želim da im se od srca zahvalim i poželim sve najbolje u životu, dobro zdravlje, dug i srećan život – kazala je majka Snežana, preuzevši prilog i požurivši kući kako bi dočekala sina iz škole.
 

Želje jedno, mogućnosti drugo

Kako kaže Snežana, njen Nikola i dalje povremeno, kada mu vremenski uslovi dozvole, prodaje crteže i nada se da će ostvariti san koji je većini mališana njegovog uzrasta već ispunjen, a to je da ima prenosivi računar. Njena najveća želja je da dobije zaposlenje, kako bi njen sinčić i ona mogli da ostave iza sebe mnoge trenutke neizvesnosti poput onih da li će imati za osnovne životne potrebe.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here