Tanjug
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je da je Srbija u proteklih nekoliko godina ostvarila značajan napredak u stabilizaciji ekonomije i pripremi za članstvo u Evropskoj uniji, ali da je jedan od ključnih uslova za članstvo postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Kosovom.

Zastoj u pregovorima sa Prištinom je frustrirajući za sve, ocenio je Skot.

On je rekao da se slaže sa tvrdnjom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd mora rešiti taj problem pre ili kasnije.

“Ako se to ne uradi sada, moraće biti učinjeno u sledećoj generaciji, ali će tada to, verovatno, biti teže uraditi. Zato treba sada iskoristiti priliku i pokušati krenuti napred”, izjavio je Skot za subotičku TV Panon.

3 COMMENTS

  1. Kalajisani Skote u interesu je i Srba i kosovara da se postigne dogovor.Ali to je takoreći nemoguće jer su nam interesi dijametrano suprostavljeni.Tako da od dogovora ništa jer Srbija nikad neće niti sme priznati Kosovo.Ako je to uslov za EU onda ništa ni od EU.Prežvećemo i bez njih.Zar ne postoji i sav ostali svet.Okrenućemo se njima,oni nas bar neće uslovljavati i izmišljati uslov za uslovom.Dovudjenja EU za uvek.A tebi kalajisani Skote srećan put u tvoju razvratničku aMeriku.

  2. Skot treba da govori kojim putem Srbija treba da ide. Dali Srbija ima vladu i parlament ili je okupirana drzava?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here