Škotski derbi kakav svi vole: Tuče, crveni kartoni i golovi (VIDEO)

0
Tanjug/AP
Netrpeljivi Rendžersov igrač Rajan Kent poslao Skota Brauna iz Seltika na "patos"

Seltiku pripao prvi sat velikog derbija, Rendžers se probudio, a onda sam sebe pobedio. Zeleno-beli imaju “+13” sedam kola pre kraja.

Seltik je vrlo blizu osme uzastopne titule i samo mu teorija ne dozvoljava da je već sada zvanično proslavi, iako su je ove nedelje navijači velikana iz Glazgova slavili.

Radovali su se novoj pobedi u “Old Firmu”, kojom je Seltik stekao 13 bodova prednosti u odnosu na Rendžers. A, do kraja šampionata je samo sedam kola…

Računajući sva takmičenja, Seltik i Rendžers odigrali su 416 utakmica. “Policajci”, koji su bez trijumfa na Seltik parku od 2010, sada imaju svega tri pobede više, ukupno 160, dok je 99 mečeva završeno bez pobednika.

U šampionatu je Rendžers još ubedljiviji, jer je od 316 utakmica pobedio u 120. Seltik je bio bolji 109 puta, a 87 je završeno nerešeno.

Seltik – Rendžers 2:1, u definitivno najzanimljivijem derbiju ove sezone.

Seltik je bolju igru u prvom poluvremenu krunisao u 27. minutu. Pogrešio je Džo Vorel, kada su zeleno-beli izveli munjevitu kontru. Džejms Forest je odigrao za Odsona Eduara, koji je vukao loptu od centra pa skoro do gola Rendžersa i onda vrlo lepo završio napad na oduševljenje punog Seltik parka.

Novi problem za Stivena Džerarda i Rendžers dogodio se u 31, kada je Alfredo Morelos naseo na provokaciju Skota Brauna i lakom ga udario. Prvi detalj je promakao sudijama, ali ne i drugi. Kolumbijac je dobio direktan crveni karton.

Provokator Braun je osmehom ispratio rivala sa terena.

Bez igre, u izgubljenoj situaciji, Rendžers je uspeo da izjednači u 63. minutu. U jeku dominacije Seltika, koji je apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu, Rajan Kent se majstorski izborio protiv Ange Bojate i Mikaela Lustiga i savladao protivničkog golmana.

Neverovatno kako je Seltik praktično sam sebi zakomplikovao život i od dobijene utakmice napravio veliku dramu. Prvo je Rendžers stvorio novu šansu, ali je nije iskoristio, da bi se nedugo posle toga Bojate povredio, a pošto je pre toga Nil Lenon izvršio sve tri izmene – brojčano stanje na terenu je bilo izjednačeno.

I taman kada se “Old Firm” bližio stotom remiju, Džejs Tavernije je napravio skandaloznu grešku u trenucima kada je Rendžers polazio u napad i nije bio izložen nekom velikom pritisku protivnika. Englez je vratio loptu, ali nikome i vrlo slabu… Domaćin je to iskoristio, vrlo brzo se ispred gola našao Eduar, video je Džejmsa Foresta kako se ubacuje, pas je bio pravovremen, a realizacija do tog momenta neprimetnog Foresta sigurna.

Od 86. minuta Seltik je ponovo vodio, a sudija Bobi Meden oprostio Kentu crveni karton. Strelac gola za Rendžers udario je rukom u lice “prljavog” Brauna, međutim nije bio kažnjen.

Ali, ni to nije vredelo Džerardu, Rendžers se u nedelju oprostio od titule…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here