Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odbio je danas predlog poslanika Jedinstvene Srbije Vojislava Vujića da se prekinu sednice parlamenta i zbog epidemioloških mera radi na drugačiji način, ocenivši da je taj predlog populistički.

Vujić je kazao da se prethodnih dana apeluje da se smanji broj kontakata zbog epidemije koronavirusa, te da bi možda poslanici kojih ima 250 trebalo da budu primer.

– Molim vas da budemo primer i da pokažemo da ćemo prvi da se pridržavamo svih mera. To ne znači da mi izbegavamo rad i posao. Da li smatrate da je svrsishodno da i mi prekinemo zasedanje i da radimo drugačije – pitao je Vujić.

– Ja ne znam zašto vi iz SPS-a aplaudirate? – upitao je Dačić i istakao da Narodna skupština nije dobrovoljno vatrogasno ili pevačko društvo, već vrhovno zakonodavno i predstavničko telo u Srbiji.

– Pa je’l vi mislite da mi sad ne treba da radimo kada je to neophodno? Apsolutno odbijam vaš predlog, bez obzira što smo iz iste koalicije, smatram da je predlog apsolutno neodgovoran i populistički. I to kažem svim poslanicima – rekao je Dačić.

On je poručio da su poslanici tu da rade u interesu naroda i države.

– Ja ću zakazivati sednice sve dok za to postoje uslovi, čak i kada svi ostali ne mogu, mi moramo, zato što smo mi od naroda izabrani za to – rekao je Dačić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here