youtube.com/ Al Jazeera Balkans
Skupština Srbije

Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o amandmanima na izmene i dopune zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje je podnela SNS.

Te izmene i dopune predviđaju smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto, kao i izmene i dopune istih zakon koje je predložila poslanica DS Gordana Čomić, sa ciljem da se na lokalnim i republičkim listama nađe najmanje 40 odsto žena.

Na izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika, koje je podneo šef poslanika SNS Aleksandar Martinović, stiglo je 25 amandmana, od kojih je nadležni odbor prihvatio tri amandmana, a na izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima podneo je 17 amandmana, od kojih su prihvaćena dva.

Na izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika koje je podnela Čomić podneto je šest amadnaman od kojih je prihvaćen jedan, a na njene predložene izmene o lokalnim izborima podneto je takođe šest amandmana, od kojih je prihvaćen jedan.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je u načelnoj raspravi da će izbori u aprilu ove godine biti legitimni, navodeći da svako ko je pošten mora da prizna da izborni uslovi nikada nisu bili demokratskiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here