EPA/Yuri Kochetkov
Predsednik Bugarske Rumen Radev

Bugarski predsednik Rumen Radev izjavio je danas da bi aktuelna vojna pomoć Ukrajini mogla da izazove globalni sukob i pozvao da se obustavi isporuka oružja Kijevu.

Radev je, u intervjuu za Darik radio, upozorio da snabdevanje Kijeva oružjem znači da se, kako je rekao, gasi vatra benzinom i da će biti mnogo više žrtava. Bugarski predsednik je istakao da vojna pomoć Kijevu podrazumeva da se sukob “mora voditi sve dok jedna od strana ne bude potpuno poražena”, što neminovno i postepeno vodi “u globalni sukob i mogućnost nuklearnog samouništenja”.

Radev je naglasio da zbog toga njegova zemlja ne bi trebalo da šalje oružje za raspirivanje sukoba u Ukrajini. Bugarski predsednik je upozorio da vojni sukob u Ukrajini postaje sve nasilniji i dovodi do iscrpljenosti i globalne ekonomske katastrofe.

2 COMMENTS

  1. Samo da Germani pošalju tenkove
    Pa će vrlo lako i Brelin biti meta
    Nije germanima jasno da su Rusi pobjedili hitlera , dalo je život 30 miliona Rusa , istočnu njemačku nikad nisu trebali da vrate ,
    Sledeći put ako dođu Rusi☦️🇷🇺u Berlin
    Nikad neće otići iz njega
    To je jedini jezik koji razumije NATO tj zapad.

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Glumi Majmuna/sta rade Bugari, oni salju cvece na ratiste.svaki dan nesto drugo/tipicni Bugari,ko ih nezna skupo ih placa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here