Slatke muke: Ovo su potencijalni rivali Zvezde u Top 16

0

Obezbedili plasman u narednu rundu: Košarkaši Crvene zvezde

 

Samo je CSKA obezbedio sigurno prvo mesto pred Top 16 fazu, ali ima naznaka kako će grupe E i F izgledati u nastavku takmičenja i dva kola pre kraja. Crvena zvezda ima lepu priliku da sačuva drugo mesto, a situacija u grupama A, B i C je takva da bi i treće možda donelo bolju grupu.

Prema trenutnom stanju na tabeli, crveno-beli bi se sastali sa prvim iz grupe A, gde Real i Efes imaju učinak 6-2, a sastaju se u poslednjem kolu u Madridu (u prvom meču, Efes bio bolji sa 75:73). Tu je i Makabi kao drugi u grupi B sa 5-3 (ispred Unikahe sa 4-4), zatim Panatinaikos, sa kojim bi se Demarkus Nelson vratio u Beograd kao član atinskih "zelenih".

 

Neizbežan je dvomeč sa znancima iz grupe D, a potencijalni rivali su u ovom slučaju Galatasaraj i Neptunas sa identičnim učinkom 3-5 pred susret u Litvaniji koji može odlučiti. Duel sa Turcima doneo bi naboj i "naelektrisanu" atmosferu van samog terena zbog tragedije i ubistva navijača Marka Ivkovića u Istanbulu, a situacija je sledeća: Galata je bila ubedljiva u prvom meču sa 94:68, u poslednjem kolu čeka Olimpijakos, a tada Neptunas gostuje Valensiji.

 

Pročitajte još:

Bravo Zvezdo – Top 16!

Šta su rekli igrači Zvezde posle velike pobede nad Valensijom?
Radonjić: Pobeda za Aca Petrovića
VIDEO: Ovo je evropska Zvezda

Barselona (8-0) samo teoretski nije obezbedila prvo mesto, koje može ugroziti jedino Fenerbahče (6-2). Katalonci su tim Željka Obradovića pobedili sa 80:78 i dočekuju ga pred duel sa Panatinaikosom, kom gostuju u poslednjem kolu, a tada će Fener igrati protiv otpisanog Bajerna.

 

Trenutne tabele:

Grupa A: Real 6-2, Efes 6-2, Uniks 4-4, Žalgiris 4-4, Nižnji 3-5, Sasari 1-7

——————————————-Grupa B: CSKA 8-0, Makabi 5-3, Unikaha 4-4, Alba 3-5, Cedevita 2-6, Limož 2-6

——————————————–
Grupa C: Barselona 8-0, Fener 6-2, Panatinaikos 5-3, Armani 3-5, Bajern 1-7, Turov 1-7

——————————————–
Grupa D: Olimpijakos 7-1, Crvena zvezda 5-3, Laboral 4-4, Galatasaraj 3-5, Neptunas 3-5, Valensija 2-6

Iz grupe B je još Alba najbliža grupi E (nadu ne gube Cedevita i Limož), a pitanje je ko će biti treći u grupi A, jer Žalgiris i Uniks imaju po četiri pobede i poraza, a sastaju se u Kazanju u pretposlednjem kolu (u prvom meču Litvanci slavili sa 77:71).

Crvena zvezda ima bolji učinak u međusobnim susretima od Galate i Neptunasa, pa ne može pasti na četvrto mesto i da izgubi u oba preostala meča, a može samo na treće ukoliko od Laborala pretrpi poraz sa više od 20 poena razlike u Areni.

Top 16 faza trajaće od 30. decembra do 10. aprila 2015. godine, a po četiri najbolje ekipe iz dve nove grupe plasiraće se u plej-of. Fajnal for će se održati u Madridu od 15. do 17. maja.

 

 

 

Kako bi izgledale grupe prema trenutnom plasmanu:

Grupa E:
1. iz grupe A Real i Efes po 6-2
2. iz grupe B Makabi Tel Aviv
3. iz grupe C Panatinaikos
4. iz grupe D Galatasaraj i Neptunas 3-5
1. iz grupe C Barselona
2. iz grupe D Crvena zvezda
3. iz grupe A Uniks i Žalgiris po 4-4
4. iz grupe B Alba
Grupa F:
CSKA Moskva – osigurao ovu poziciju u grupi F
2. iz grupe C Fenerbahče
3. iz grupe D Laboral
4. iz grupe A Žalgiris
1. iz grupe D Olimpijakos
2. iz grupe A Real i Efes po 6-2
3. iz grupe B Unikaha
4. iz gupe C Armani

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here