Slatki paketi za bolesnu decu

0

– Praznici su vreme kada treba misliti i na one koji su u lošijim situacijama od nas samih. Mi u Parizu imamo Mikija (Vujović) i Miću (Aleksić) koji nas podstiču na pomaganje bolesne dece, što rezultira radošću mališana koji se leče u bolnici. Šaljemo im slatke pakete, a svi koji su doživeli tu primopredaju opisuju je kao izuzetno lep i dirljiv događaj. Đacima pričamo o akcijama humanitarnog karaktera i svima se unapred dopadnu – saopštava učiteljica Svetlana.

Važna lekcija

– Presrećna sam što u našu školu idu dobri đaci, pri tome deca velikog srca i što ih u tome podržavaju roditelji. Od malih nogu uči se "biti dobar", a u našoj školi to je jedna od glavnih lekcija. Stoga, hvala đacima i njihovim roditeljima, svi su zaradili petice! – zaključila je učiteljica Svetlana.

Dakle, predlog je bio da se bolesnoj deci koja leže u beogradskom Institutu za majke i decu prikupe poklončići, što su odmah prihvatili roditelji i njihovi mali naslednici.

– E, kakva je to bila akcija! Na časovima smo crtali novogodišnje čestitke, pisali poruke sreće. Najviše je bilo crvenih srca. Svi đaci su ozbiljno prionuli na posao, svako je sebi davao zadatke. Bio je to istovremeno veoma vredan i radostan učinak, preplitan ljubavlju i novogodišnjom i božićnom željom da se pomogne bolesnim, prvenstveno da što pre ozdrave – nabraja učiteljica Svetlana.

Mora se istaći da je roditeljsko srce bilo veliko, pa su udruženim snagama sa svojom decom prikupili čokoladice, čestitke i mnoštvo iskrenih želja, a potom, uz pomoć dvojice koorganizatora Mikija Vujovića i Miće Aleksića koji je obezbedio prevoz, sve to prosledili na dogovorenu bolničku adresu.

Darovi su svečano uručeni kao što smo objavili, posredstvom "Vesti" i našeg Humanitarnog mosta, a pariskim malim dobročiniteljima već su stigle i zahvalnice.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here