Slatkiši za negu kože

0

 

Međutim, osim za lečenje lošeg raspoloženja, slatkiši mogu da se koriste i za negu kože. Naime, na tržištu se mogu naći velnes preparati od slatkiša.

 

Tretman čokoladom omogućava da supstance koje izazivaju dobro raspoloženje kroz tkivo dospeju u krvotok, odakle deluju na centralni nervni sistem. Bićete srećni a da pritom niste uneli nijednu kaloriju.

 

Istovremeno, masti iz pavlake, mleka i marcipana, kao i enzimi iz meda, neguju kožu, čineći je mekom i glatkom.

 

Neke od preparata za negu kože možete napraviti i u kućnoj radinosti i to veoma jeftino.

 

Marcipan za mekanu kožu

Ovo prirodno pakovanje delovaće na vašu kožu da postane meka i glatka. Potrebno vam je pola šolje badema, 1 šolja raženog brašna, 1 kašika šećera u prahu, 1 kašika ružine vodice, 1 zreli avokado.

Priprema: Sameljite badem i pomešajte ga sa raženim brašnom, ružinom vodicom i šećerom u prahu. Izgnječite avokado i dodajte ga smesi. Utrljajte u telo, pa isperite toplom vodom.

 

Brža varijanta: Izgnječite gotovu marcipan-masu, pomešajte je s pavlakom tako da dobijete glatku masu i utrljajte.

Jagode za ružičast ten

Jagode su bogate vitaminom C, koji efikasno revitalizuje kožu. Potrebna vam je jedna šaka jagoda, 3 kašike švapskog sira, 1 kašičica maslinovog ulja.

Priprema: Izgnječite jagode, pa dodajte pavlaku i ulje. Nanesite na lice, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

 

Šargarepa i med za vlažnost

Grickajte s vremena na vreme šargarepu, koja snabdeva ćelije vitaminom A. Kada se primenjuje spolja, šargarepa koži daje vlažnost i čini je elastičnijom. Potrebne su vam 3 velike šargarepe, 4 kašike meda.

Priprema: Oljuštite šargarepu, skuvajte je i izgnječite. Ostavite da se ohladi pa pomešajte s medom. Nanesite na lice i nakon 10 minuta isperite.

 

Slatka pavlaka za lep dekolte

Maska od slatke pavlake će ublažiti bore i doprineti da vam dekolte izgleda zanosno. Potrebno vam je 200 g švapskog sira, 2 kašike slatke pavlake, 1 žumance.

Priprema: Pomešajte sve sastojke i nanesite na dekolte. Nakon dvadeset minuta uklonite papirnom maramicom, a ostatak utapkajte komadićem vate. Ne ispirajte.

 

Šećer za nežnu kožu

Umereno konzumiranje šećera nam daje energiju, jer produkti metabolizma šećera snabdevaju ćelije energijom. Međutim, šećer može da se koristi i kao sredstvo za piling, a osim toga koži daje elastičnost.

Sastojci: 1 šolja šećera, 4 kašike ulja za masažu
 

Priprema: Pomešajte ulje i šećer, nanesite na ovlaženu kožu i masirajte kružnim pokretima. Isperite toplom vodom.

 

Čokolada za čvrstu zadnjicu

Čokolada baš ne spada u namirnice koje doprinose vitkosti, osim ako se ne koristi kao sredstvo za masažu. Razlog: ovaj slatkiš sadrži teobromin, koji širi krvne sudove, i kofein u tragovima, koji podstiče metabolizam. Sve to utiče na zatezanje tkiva.
 

Sastojci: 1 tabla čokolade, 2 kašičice bademovog ulja
 

Priprema: Otopite čokoladu i umešajte ulje. Mlaku smesu nanesite na zadnjicu i bokove i blago masirajte.

 

 

Jaja za zdraviju kosu

Proteini iz jaja obnavljaju strukturu dlake i kosi daju sjaj. Umutite dva jaja s pola litra mleka, pa utrljajte u kosu. Uvijte glavu u peškir i ostavite da deluje osam minuta. Zatim dodajte malo šampona i operite kosu. Isperite mlakom vodom. Posle ovog tretmana kosa će vam biti meka kao svila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here