Ž. Marković
Podelili zahvalnice: Predsednik Đoro Perić i potpredsednik Andrej Mičić

U Krisijeru nadomak Lozane održana je svečana akademija povodom 50 godina od osnivanja fudbalskog kluba Slavija iz Lozane. Pred oko 400 zvanica i gostiju akademiju je otvorio Đorđo Perić, predsednik Slavije, koji je govorio o istorijatu kluba od 1969. godine pa sve do današnjeg dana.

Pozivu uprave ovog sportskog kluba odazvali su se, između ostalih Stefan Reso, predsednik opštine Krisijer, Predrag Mandić, konzul u Ambasadi Srbije u Bernu, protojerej Bogoljuba Popovića iz Lozane.

Srpski predstavnici u FIFA i UEFA, zbog unapred zakazanih obaveza nažalost nisu mogli da dođu. Došli su zato članovi kulturno-umetničkih društava Zlatnik iz Veveja i Vez iz Lozane. Oni su priredili sjajan program, a oduševljena publika je pozdravila aplauzom svaki njihov pokret na bini. Nastupio je i glumac Dejan Cicmilović, prvak drame Narodnog pozorišta u Nišu.

Podeljena su priznanja i zahvalnice bivšim predsednicima i igračima, kao i velikom broju sponzora.

– Na današnju svečanu akademiju pozvali smo sve osnivače kluba, počev od predsednika, igrača, golmana, trenera i sve one koji su doprineli da ovaj klub deluje i opstane. Ovde i dragi sponzori bez kojih se ne može. Svima smo uručili priznanja i zahvalnice. Od srca bih zahvalio svima onima koji su došli da uveličaju proslavu našeg jubileja – izjavio je Đorđo Perić.

Sadašnji prvotimci su pokazali da nisu spretni samo na travnatom terenu i bili su na visini zadatka služeći goste.

Cilj je 3. liga

Fudbalski klub Slavija iz Lozane trenutno igra u 4. ligi i nalazi se na petoj poziciji na tabeli. Cilj je plasman u 3. ligu. Najveći uspeh kluba je bio igranje u drugoj ligi, gde su bili četiri godine. Klub broji 20 aktivnih igrača i ima oko 150 članova i simpatizera.

Susreti prijatelja

Bila je ovo prilika da se posle duže vremena sretnu bivši saradnici. Tako su rado o prošlim vremenima pričali Dragić Sakić, osnivač i bivši predsednik i bivši kapiten Mitar Mitrović.