Slavili i tugovali

0

 

– Obeležili smo bračni jubilej naših članova uz muziku i celovečernji provod – rekla je za "Vesti" Tanja Radojević članica ovog društva.

Okupili smo se, i potom evocirali uspomene na nedavno preminulog člana SKD Slavka Manjka.

 

Stigli i pisci

Gospođa Branka Điordejvić se zahvalila velikom broju gostiju i rekla da bi Slavko bio jako srećan da može da vidi koliko se ljudi okupilo da mu oda poštovanje.
Osim članova društva gosti su bili i iz Srpskog kulturnog saveza i Udruženja srpskih pisaca Švajcarske – dodala je Radojević.

– Njegova supruga Branka Đorđević – kaže da se tim povodom okupilo četdresetak članova, Slavkovih prijatelja. Gosti su posluženi hranom koju je Slavko voleo, a ugošćeni su i desertom koji su spremile dve članice i donele od svojih kuća.
Milka Velker koja je svojevremeno pisala za list SKS "Reč", pročitala je intrervju koji je imala sa pokojnim Slavkom u kome je on pomenuo razloge zbog kojih je došao u Švajcarsku i kako je živeo i radio u ovoj zemlji.

Slavko Manjak je u Švajcarsku došao veoma mlad iz Nevesinja. Bio je angažovan, posebno u fudbalu koji je mnogo voleo. Često je organizovao fudbalske turnire a bio je i član fudbalskog saveza "Sofka", predsednik Jugoslovenskog kluba u Burgdorfu i dugogodišnji član SKD u Dibendorfu, gde je provodio mnogo vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here