Slaviša Jokanović gasi požar u Erkulesu

0

 

Retko se dešava da neki srpski trener dobije posao u Zapadnoj Evropi, pa bilo to i španskoj Segundi. Jedan od tih retkih koji su uspeli da obezbede trenerski angažman zapadno od Balkana je danas postao Slaviša Jokanović.

 

Srpski trener je preuzeo komandnu palicu u španskom drugoligašu Erkulesu iz Alikantea. Jokanović je imenovan za naslednika Kikea Pine i pokušaće da Erkulesu sačuva drugoligaški status. Klub iz Alikantea je na pretposlednjem mestu prvenstvene tabele u Segundi sa četiri vezana poraza. Imaju 41 bod, podjednako kao i fenjeraš Alaves i nalaze se na 21. poziciji na tabeli. Do kraja prvenstva je ostalo još pet kola, a Jokanović mora da se dokopa makar 18. pozicije na tabeli gde se trenutno nalazi Majorka sa 44 osvojena boda. Deluje kao težak, ali ne i nemoguć zadatak, ali problem je što u narednom kolu debituje protiv SPORTnga u Hihonu koji se bori za plasman u Primeru.

 

Jokanović je u trenerskoj karijeri predvodio Partizan sa kojim je osvojio dve duple krune u dve sezone, zatim tajlandski Muangtong i u prošloj sezoni je kratko bio trener Levskog iz Sofije. U Španiji je poznato fudbalsko ime jer je osam sezona igrao za tamošenje prvoligaše Ovijedo, Tenerife, Deportivo i Mursiju, pa adaptacija ne bi trebalo da mu bude problem.

 

Zanimljivo je da je pre par sezona Erkules u Primeri trenirao Miroslav Đukić nekadašnji Jokanovićev saigrač u reprezentaciji i prethodnik na klupi Partizana.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here