Slavlje trajalo do svitanja

0
Nema veselja bez vlaškog kola
 

Reč je o orkestru Dragana Todorovića zvanog Žvakac sa pevačicom Slađom i pevačem Ašketom, koji su od stola do stola ispunjavali muzičke želje svim gostima. Kao i uvek, u ovom klubu sve je besprekorno funkcionisalo, počev od servisa, dobre hrane i gostoprimstva, a slavlje je trajalo do pred zoru, pošto se sutradan nije radilo, a i klupske prostorije se nalaze u industrijskom delu grada, tako da nikome nije smetala muzika.

– Večeras smo se okupili povodom pravoslavne Nove godine da proslavimo kao što se slavilo po staroj srpskoj tradiciji. U ovom klubu odavno već slavimo obe Nove godine i po običaju, večeras se sakupilo više gostiju nego 31. decembra, zato što su se svi vratili sa ferija – izjavio je za "Vesti" Ljubiša Mirić, predsednik ovog kluba.

– Veselo je, lepo, svi smo divno raspoloženi, doduše, malo više smo popili. Ovo je provod za pamćenje – nije krio oduševljenje Siniša Radovanović, rodom iz Obrenovca.

– Proslava srpske Nove godine u našem klubu uvek bude nezaboravan događaj. Pošto smo slavlje pomerili za subotu, došli su i gosti iz drugih gradova, prijatelji ovog kluba, tako da je sala do poslednjeg mesta popunjena. Moja žena Božana i ja uživamo sa našim društvom u ovoj prelepoj atmosferi – kaže Jasminko Grumić iz Ilove u Republici Srpskoj.

Humanitarna akcija

Te večeri je pokrenuta humanitarna akcija u sakupljanju novca za lečenje male Sare Trbojević iz Inđije koja boluje od retke bolesti – neurofibromatoze. Na inicijativu predsednika Ljubiše Mirića akciju su zajednički pokrenuli SKK "Sveti Sava" iz Altštetena i KUD-ovi Ostrovo iz Hrvatske, "Bora Stanković" iz Karavukova, Vidovdansko kolo iz Miletića, Splet iz Novog Sada i "Vuk Karadžić" iz Crnopolja, koji su takođe te večeri održali humanitarni koncert u Novom Sadu, a organizator koncerta je bio Bojan Mirosavljev iz Crnopolja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here