Slavlje u novoj štali

0

Korak napred: Lazovići
 

Lazovići su samo još jedna od raseljenih porodica sa Kosova i Metohije koja je smeštaj i dom potražila u selu Garaši. U okviru projekta pomoći familijama sa petoro i više dece u Srbiji dobili su ovih dana na poklon novu štalu, koju su im izgradili aktivisti humanitarne organizacije Srbi za Srbe i uložili samo u materijal 2.670 evra.

Tako su domaćin Željko i domaćica Milena Lazović, koji imaju petoro dece: blizance Anđelu (14) i Jovanu (14) , Anu (9), pa opet blizance Sekulu (3) i Ninu (3), dobili još jednu šansu za budućnost svoje velike porodice. Naime, oni su još pre dve godine kupili kuću u ovom selu blizu Topole, uz dva hektara zemlje.

 

Lazovići su planirali da pokrenu na svom imanju uzgoj ovaca što bi im, kako veruju, obezbedilo sigurne prihode u narednom periodu. Zasad žive u trošnoj kući u koju su odskoro uveli vodu i struju. Izdržavaju se od skromnog dečjeg dodatka i povremenih očevih nadnica.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here