Slavlje uz rođendansku tortu

0

POZIRALI ISPRED ŠTANDA: Članovi Jedinstva

U Garhingu, kod Minhena, svake godine u okviru Nedelje građana, održava se i ulični fest na kome učestvuju klubovi, društva i udruženja Nemaca i stranaca u ovom gradu. Po tradiciji, među učesnicima je klub Jedinstvo koji okuplja naše ljude poreklom iz bivše Jugoslavije.
Tako je bilo i ove godine. Od 12. do 20. jula ovu tradicionalnu manifestaciju, koja je održana po 43. put, obeležilo je više kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja zanimljivih za sve generacije.
Manifestaciju, koja je započela defileom članova više od 70 klubova, društava i udruženja stranaca i Nemaca, stanovnika Garhinga, podržao je i njihov gradonačelnik dr Ditmar Gruhman.

Predsednik Momir Tovarlaža, Dragan Kovačević i Goran Grbić

Na uličnom festu, klub Jedinstvo imao je odlično mesto na Rathausplacu, sa dosta prostora za svoju šatru, stolove i klupe, ali i za pripremu specijaliteta sa roštilja i ražnja. Ovogodišnji nastup ovog našeg kluba bio je sav u znaku obeležavanja 35 godina postojanja i rada, što se moglo uočiti po majicama koje su nosili svi članovi, ali i transparentu istaknutom ispred štanda.
Veselo je bilo i na samom štandu, jer su Dragan Kovačević na klavijaturama i pevač Goran Grbić napravili sjajnu atmosferu, pogotovo među onima koji su vredno radili na štandu puna tri dana.
Tako su od petka do nedelje na uličnom festu naši ljudi ispekli preko 500 porcija ćevapa i na ražnju dva praseta i osam jaganjaca.
Posetioce ovog uličnog festa, ali i druge učesnike ove manifestacije, privlačio je miris pečenja i roštilja, pa za goste nije trebalo brinuti.
Članovi Jedinstva pripremili su i dosta kolača i torti, kafe i različitog pića i sa takvom ponudom, kao pravi domaćini i marljivi ugostitelji, napravili su dobar promet tokom završna dva dana ove manifestacije.

 

Ekipa vrednih

Brojna ekipa članova kluba Jedinstvo i njihovih prijatelja imala je pune ruke posla tokom priprema, ali i dva udarna dana – u subotu i nedelju. Razumljivo je bilo zadovoljstvo posle dobro urađenog posla novoizabrane uprave na čelu sa Momirom Tovarlažom i Radom Živanovićem. Za njima nisu zaostajali ni ostali iz ekipe na štandu: Ranko i Gordana Kojčinović, Mirjana Živanović, Ante i Jelica Škrobić, Anka Šašo, Lazo i Zora Perić, Milan i Rosa Jovanović, Slavko Ljubišić, Davor Tandara, Dragoslav Bubić, Slobodan Jeremić i Srđan Mešković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here