pixabay.com

Povodom događaja na hrvatskoj policijskoj akademiji, kada su kadeti igrali užičko kolo, što je ocenjeno kao skandal, a koji je snimila i objavila jedna kadetkinja, tamošnji reditelj i aktivista Dario Juričan upitao je da li je neprimereno samo igranje užičkog kola ili kola u opštem smislu.

Kadetkinja koja je snimala događaj, kako je saopšteno iz hrvatskog MUP-a, izbačena je sa Akademije, a protiv odgovornih pokrenuti su disciplinski postupci.

Juričan u otvorenom pismu kadetima navodi reagovanja Akademije u kojem se kaže da se mlade osobe kao što su i policijski kadeti ponekad nađu i u neprimerenim situacijama i da odgovorni tokom njihovog školovanja treba na to i da upozore i objasne zašto je neko ponašanje neprimereno za policijski sistem.

– Moje je pitanje je li neprimereno plesanje samo užičkog kola ili uopšte kola? Da se plesalo slavonsko kolo, je l’ bi to bilo okej? Tango? Kazačok? Bečki valcer?!? – napisao je Juričan.

Juričan pita da li je problem u “uvezenom elementu ili kvalitet igre nije odgovarao visokim standardima Akademije”.

Aludirajući na neprimerene pojave u hrvatskoj policiji, Juričan navodi slučaj proslave rođendana u Operativno-komunikacionom centru zagrebačke Policijske uprave, na kojem su se, uz pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, našle osobe sa desetak potvrđenih sudskih optužnica.

Juričan konstatuje da najveća kazna ide polaznici koja je snimila zabavu.

– Kad postanete policajci i vidite nešto protivzakonito – ćutite – poručio je Juričan, između ostalog, u svom pismu.

1 COMMENT

  1. Kad se setim onih srpskih čokoladica i čokolinde jasno je da tamo Srbima zabranjeno i da igraju i pevaju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here