Foto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu izjavio je da je iznenađen time kako je Rafael Nadal osvoji svoj 21. grend slem.

Nadal je u finalu Australijan opena posle velike borbe pobedio Danila Medvedeva 3:2 u setovima.

– Svi su ga videli kako gubi meč. Bio je u drugom planu, izuzetno nervozan, promašivao je više nego inače. Ipak, svi će se saglasiti sa time da je njegov kvalitet broj jedan upravo ta otpornost i želja da se bori. On to obožava. Voli kada je teško, dok većina igrača ne uživa u tim momentima. On ih voli, tada se oseća živim i to mu je obeležilo karijeru – smatra Muratoglu i nastavio:

– Ono što me je iznenadilo u tom finalu je Nadalova kondicija. Tokom turnira pre toga činilo se da je u jednoj od najgorih formi u poslednjih 20 godina. Izgledao je umorno. Mislio sam da će fizički aspekat igrati veliku ulogu u tom meču, i da je Rafa morao da dobije početne setove. Zapravo, desilo se obrnuto.

On je istakao da je taktički momenat promenio situaciju na terenu.

– Počeo je više da koristi slajs. Kratak slajs, izvukao bi Medvedeva na mrežu gde je dobijao važne poene. Činjenica da je dobijao poene koje je Medvedev trebalo da dobija, učinili su da Medvedev počne da sumnja. Tu je bio ključni momenat, dovesti Medvedeva u situaciju da se ne oseća lagodno, da promašuje lake, ključne udarce. To mnogo boli. Koristio je dosta drop šotova jer je Danil bio daleko nazad i tako je osvojio dosta poena. Bila je to prelomnica, jer je Danil sumnjao mnogo u sebe, kada je bio na mreži, to mu je urušilo igru. Nadal je igrao visoke udarce sa dosta top spina, bez pokušaja da skrati razmene. Prihvatio ih je i na kraju, Danilu je trebala masaža, a ne Rafi – zaključio je Muratoglu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here