Vesti
Poštuju i čuvaju tradicuju: Beli orlovi

Predstojećeg vikenda neće biti fudbala u Bonirigu, jer su Beli orlovi slobodni u 3. kolu Druge premijer člige Novog Južnog Velsa. Međutim, daleko od toga da neće biti živo u domu najpoznatijeg srpskog kluba u Australiji.

Orlovi će u nedelju 2. avgusta u Sportskom centru Bonirig obeležiti klupsku slavu, Svetog proroka Iliju. Čelnici kluba nemaju nameru da odustanu od tradicije i iskazivanja poštovanja prema svom nasleđu, pa će i u ovim neizvesnim vremenima upriličiti svečanost povodom ovog velikog dana za klub osnovan 1968. godine pod imenom Avala.

Naravno, proslava će biti održana u skladu sa restriktivnim merama za sprečavanje širenja epidemije korone, što znači da će broj gostiju biti striktno ograničen, uz obavezno društveno distanciranje i ostale mere propisane od državnih organa.

Svesni situacije i postojećih ograničenja, čelnici kluba organizuju svečanost uz maksimalno poštovanje svih važećih protokola za NSW.

Ovogodišnji domaćini Miroslav Lojanica i Ljubiša Kos, pozvali su u ime kluba članove i simpatizere Belih orlova da im se pridruže u prostorijama Sportskog centra u Bonirigu da zajedno obeleže slavu. Zakazano okupljanje je u nedelju u 14.30, a obred sečenja slavskog kolača održaće se pola časa kasnije.

Ikona Svetog Ilije

Sent Džordž naredni rival

Fudbaleri Belih orlova vratiće se u takmičarski ritam za osam dana, utakmicom četvrtog kola u kojoj dočekuju Sent Džordž siti. Duel sa rivalom s juga Sidneja zakazan je za subotu, 8. avgust od 18 časova na stadionu srpskog kluba u Bonirigu.
Na početku ovogodišnje skraćene sezone, Orlovi su zabeležili poraz u gostima od Spirita (0:4), a u drugom kolu su kod kuće savladali Tigrove sa severa Sidneja (2:0) i zauzimaju sedmo mesto na tabeli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here