pixabay.com

Prema navodima analitičara, sledeći pametni sat kompanije Apple će imati dodatnu opciju, koja će ga načiniti još funkcionalnijim.

Mark Gurman, analitičar Apple ekosistema, sugeriše da će Apple Watch 8 pametni sat imati mogućnost da meri temperaturu tela, preko hardverske nadogradnje u obliku senzora.

Međutim, ističe se da se ne očekuje da će Appleov pametni sat imati termometar, koji bi u realnom vremenu merio temperaturu i prikazivao rezultate. Umesto toga, sat će upozoriti korisnika da izmeri temperaturu na konvencionalan način ukoliko senzor zabeleži da je temperatura povišena, a može da preporuči i da odete kod lekara.

Apple na ovaj način želi da se ogradi od toga da se kompanijin novi senzor doživljava kao alatka za dijagnozu. Watch 8 serija pametnih satova od Američke agencije za hranu i lekove (FDA) nije dobila dozvolu da mogu da se koriste kao verifikovani termometri.

Apple Watch 8 serija pametnih satova, sem pomenutog senzora, ne bi trebalo da implementira druga hardverska poboljšanja u odnosu na aktuelne modele.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here