Ministarstvo odbrane Rusije

Šef ruske delegacije na pregovorima o bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču Konstantin Gavrilov upozorio je Veliku Britaniju da će sledeći put Rusija baciti bombe na metu, umesto što je ispalila hice upozorenja na britanski razarač “HMS Defender” koji je uplovio u Crno more.

– Nemoguće je sakriti ogorčenje zbog saopštenja ministarstva odbrane Velike Britanije, koje je izjavilo da je razarač navodno slučajno prošao kroz ukrajinske teritorijalne vode. Moram da upozorim bivšeg ‘vladaoca mora’ da će sledeći put, ako ponove ovo, padati bombe ne pored, nego na metu”, izjavio je Gavrilov u sredu, prenosi Tas s.

Rusko ministarstvo odbrane je u sredu izvestilo da je Crnomorska vlada i Savezna pomorska granična kontrola “zaustavila upad britanskog broda “HMS Defender” u rusku teritoriju u blizini Krima”.

Navodi se da je britanski razarač ušao tri kilometara u ruske teritorijalne vode, a obalni brod je ispalio hice upozorenje, nakon što je Suhoj-24M bacio nekoliko bombi pored razarača, koji je potom napustio rusku teritoriju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here