Sliku duše pretočila u poeziju

0

Priprema novu knjigu: Silvana Perić

Prvi pesnički nastup imala je na promociji "Zaveštanja"- 2013. godine u Švajcarskoj gde je nastupala sa pesmom "Dete koje plače".

Nakon toga postala je i član Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj. U aprilu njena prva knjiga "Slika duše" ugledala je svetlost dana. Prvu promociju knjige održala je u srpskom demokratskom klubu u Minhvilenu za koju se može reći da je bila jako uspešna. Maksimalno se potrudila da atmosfera bude pozitivna čitajući prvo svoje pesme, a nakon toga i anegdote o našim piscima. Na promociji su svoje pesme čitali i članovi udruženja. Posećenost je bila maksimalna.

U julu je održana druga promocija njene knjige u Muzeju vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu Župskom. Gosti na promociji su bili pisci iz Kruševca, etno pevačica Mira, kao i KUD Grozd čiji su recitatori predivno kazivali pesme ove pesnikinje, i naravno aforizmi su bili neizbežni.

Prisutni su bili i kritičari koji su dali svoje mišljenje o ovoj pesnikinji, a posećenost je bila maksimalna i utisak je bio jako pozitivan. U pripremi je druga knjiga koja će, kao će kaže naša sagovornica, uskoro ugledati svetlost dana.

Silvana je rođena u Brusu koji se nalazi u podnožju planine Kopaonik, u Centralnoj Srbiji.

Detinjstvo je provela u rodnom mestu uz roditelje, dve sestre i brata. Posle završetka srednje škole napušta rodni grad i dolazi u Švajcarsku gde i dan danas živi u gradiću Afeltrangen (Kanton Turgau) …

Udata je i majka dvoje dece.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here