pixabay.com
Foto: Ilustracija

Radovi na izgradnji deonice autoputa od Preljine do Požege su u punom jeku.

Šljunkoviti materijal koji je neophodan prilikom izgradnje biće obezbeđen iz korita reke Zapadne Morave.

Upravo to je bila tema sastanka u Čačku, na kom su prisustvovali generalni direktor JVP “Srbijavode”, Goran Puzović, Shou Jicheng, menadžer projekta izgradnje i gradonačlenik Čačka, Milun Todorović.

– U planu je da se u periodu dok je brana u Parmencu podignuta, izvrše radovi na regulaciji korita reke uklanjanjem nanosa šljunka uzvodno od brane, a da se taj materijal iskoristi za radove na autoputu – rekao je Todorović.

Istovremeno će se nizak vodostaj iskoristiti za radove na ulivnoj građevini hidromelioracionog sistema “Parmenac-Ljubić” u sklopu radova na revitalizaciji čitavog sistema za navodnjavanje. Nakon spuštanja ustava na brani, tokom juna meseca, nastaviće se sa uređenjem rečnog korita nizvodno od brane.

– Na ovaj način sačuvaćemo otvaranje barem jednog pozajmišta materijala u Prijevoru, u površini većoj od jednog hektara, a istovremeno urediti korito Zapadne Morave, što je višestruko značajno, kako zbog formiranja akumulacije za alternativno vodosnabdevanje grada tokom leta, tako i zbog smanjenje rizika od poplava – naglašava Todorović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here