Slovan je obradovao navijače pobedivši na svom terenu ekipu sa Kosova, Feronikeli – 2:1.

 

Već u devetom minutu viđen je prvi gol, strelac je bio Nono. Ratao je bio fauliran na 20 metara od gola Feronikelija pa je arbitar dosudio slobodan udarac. Odgovornost je preuzeo Španac koji je odličnim udarcem uspeo da prevari golmana Smakićija. Šutirao je gotovo po sredini gola, lopta je dugo letela, ali čuvar mreže gostujuće ekipe nije uspeo da odbrani.

Slovan je do kraja poluvremena imao inicijativu, a golman Smakići se iskupio za lošu intervenciju kod prvog gola odličnom odbranom u 44. minutu. Najbolji strelac Slovana iz prethodne sezone, Andraž Šporar, pokušao je makazicama da duplira prednost svog tima, ali ga je čuvar mreže gostiju ipak sprečio u toj nameri.

Ekipa iz Bratislave mogla je da dođe do drugog gola u 57. minutu utakmice. Nono je odlično pronašao Šporara, ali nije bio precizan – lopta je otišla centimetar pored desne stative.

Dva minuta kasnije dosuđen je penal. Pao je Andraž Šporar u šesnaestercu gostujuće ekipe, a kasnije je preuzeo odgovornost i izveo kazneni udarac. Smakići se bacio u jednu stranu, a Slovenac prosledio loptu u drugu za 2:0.

Međutim, Feronikeli je uspeo da postigne gol – usledio je centaršut u šesnaesterac, Lardovići je glavom spustio loptu Hoćiju, koji se nalazio na ivici kaznenog prostora, a ovaj je šutirao pravo po golu i smanjio na 2:1.

Na tribinama je u jednom trenutku razvijen transparent posvećen Srbiji i Kosovu, s obzirom da srpski igrači Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić nisu hteli da nastupaju za Slovan u ovom meču. 

I navijači Crvene zvezde su se oglasili na utakmici sa Helsinkijem.

– Sa Zapadom u dilu, to je proverena šema, ali dobro znajte predaje nema. Kosmet je sveta srpska zemlja – napisano je na transparentu.

Revanš je za sedam dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here