Slovenac švercovao drogu “skank”

0

Suva biljna masa raspoređena u 17 paketa bila je sakrivena u specijalno napravljenom „bunkeru" rezervoara automobila slovenačkih registarskih oznaka.

 

Carinici su drogu pronašli nakon što je iz rezervoara istočeno gorivo, jer je tek tada bilo moguće otkriti da postoji još jedna specijalno napravljena pregrada, gde je potom pronađen opijat.

 

Slovenački državljanin koji je uhvaćen u pokušaju krijumčarena droge predat je u dalju nadležnost policiji i istražnim organima.

 

Skank je opojna droga koja sadrži koncentrovanu marihuanu, odnosno njen cvet s visokim procentom psihoaktivne supstance, čija je vrednost na narkotržištu Srbije i zapadne Evrope i do nekoliko hiljada evra za kilogram.

 

U saopštenju se navodi da je skank, čista i jača marihuana, koja se uzgaja u staklenicima ili u kućnim uslovima. Njeno uzgajanje je vrlo zahtevno i skupo, sa sistemima za zagrevanje, ventilaciju i jakim sijalicama. Njeni proizvođači, umesto dosadašnje jedne, mogu da imaju i pet berbi godišnje, zbog čega je na narkotržištu njena proizvodnja veoma isplativa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here