Facebook/Ambasada Slovenije u Beogradu

Šefica slovenačke grupe medicinskih eksperata Mateja Logar je izjavila danas da je plan da se sledeće nedelje predloži potpuno ukidanje policijskog časa u trajanju od 21.00 sati do 6.00 sati u Sloveniji, ako se epidemiološka situacija u dovoljnoj meri popravi.

Na pitanje slovenačkog nedeljnika “Mladina” zašto se terase barova i restorana ne otvaraju u celoj zemlji, Logarova je odgovorila da je istina da je druženje na otvorenom u regulisanom i kontrolisanom okruženju, daleko sigurnije nego u zatvorenim prostorima, ali da “vladin raspored mera predviđa otvaranje terasa barova i restorana u žutoj zoni, na šta savetodavna grupa ne može stvarno da utiče”, prenosi slovenačka agencija STA.

Dodaje i da bi želela da kampanja vakcinacije protiv Covid-19 bude mnogo centralizovanija, jer bi to “omogućilo racionalniju, pravedniju i jednostavniju distribuciju vakcine”.

– Prema sadašnjem sistemu, svaki zdravstveni centar u zajednici brine o svojim pacijentima, a da nema širu sliku o stopi vakcinacije – istakla je Mateja Logar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here