EPA/Marko Đoković

U Sloveniji su u utorak privedena dva lekara osumnjičena za izdavanje potvrda za rad bez pregleda osoba, uz novčanu naknadu, a za novac su izdavali i lažne kovid potvrde.

Akciju koja se u utorak odvijala na području policijskih uprava Ljubljane, Celja, Novog Mesta, Murske Sobote, Kranja i Nove Gorice vodili su mariborski kriminalisti, a saopšteno je da se radilo o predkaznenom postupku istrage privrednog kriminala.

Nezvanično, u centru istrage je korupcija u zdravstvu, a potvrđeno je da je pod istragom više osoba i ustanova, dok su za sada privedene dve osobe, obojica lekari.

Istraga je usmerena u sumnju zloupotrebe službenog položaja, uzimanja i davanja mita, a u postupku su dva lekara, potvrdila je popodne policija u Mariboru.

– Obojica su već kršila propise iz područja medicine rada, saobraćaja i sporta, izdavanjem lažnih potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, a u poslednje vreme i lažnih kovid potvrda, i jedno i drugo za novac, odnosno mito – potvrdio je u izjavi novinarima šef mariborskih kriminalista Beno Meglič.

– Sumnja se da su u nekoliko godina na taj način dobili barem milion evra protivpravne imovinske koristi – kazao je Meglič, rekavši da će biti predati istražnom sudiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here