commons.wikimedia
Slovenački vojnici

Slovenački ministar odbrane Matej Tonin rekao je da postoji mogućnost da se slovenački vojnici uključe u misiju u BiH.

Prema rečima Tonina, pogoršava se stanje u BiH gde je misija Evropske unije (ALTEA) ojačana sa dodatnih 500 vojnika, ali u njoj nema vojnika iz Slovenije.

– U BiH treba biti vrlo oprezan premda su napetosti tamo još na političkom nivou – rekao je Tonin i izrazio zadovoljstvo što je EU brzom reakcijom ojačao misiju u BiH jer bi stvari mogle dodatno da se pogoršaju.

– Među ovih 500 vojnika iz članica EU koji su nedavno poslati u BiH nema Slovenaca, ali postoji mogućnost da se naknadno priključe – kazao je on.

Slovenački ministar odbrane je rekao da njegova zemlja planira da razmesti i 200 svojih vojnika u Slovačkoj, u sklopu jačanja snaga NATO saveza na istočnom krilu zbog krize u Ukrajini.

Dodao je da će ove nedelje razgovarati sa slovačkim ministrom odbrane o pojedinostima i očekuje da će se specijalna NATO misija u Slovačkoj uspostaviti do leta ove godine.

– Pojačavamo svoju prisutnost u NATO misijama. Trenutno je u Letoniji 50 naših vojnika i taj broj će ostati nepromenjen, a pregovaramo o raspoređivanju jedinica u Slovačkoj. Već smo doneli o tome internu odluku, nameravamo u Slovačku da pošaljemo do 200 vojnika – rekao je Tonin.

1 COMMENT

  1. Хахахаааа словенци почели писати сабрана херојска дјела и приповјетке.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here