Slovenka junakinja Olimpijade

0

 

Slomila četiri rebra, pa osvojila olimpijsku bronzu – Petra Majdič

 

 

Majdičeva je imala veliki peh uoči starta kvalifikacija, jer je tokom treninga na jednoj nedovoljno zaštićenoj krivini, zbog zaleđene staze, pala u jarak dubok tri metra metra i povredila rebra.

 

Svi su u tom trenutku otpisali mogućnost da će slovenačka takmičarka uopšte moći da se pojavi na startu. Kvalifikacije su počele, a Majdič se sa zakašnjenjem, kao pravi "Feniks" iz pepela, pojavila na startu.

 

Sa bolnim grčem na licu, Slovenka je u velikom stilu uspela da završi kvalifikacije, a zatim je, takođe pod velikim bolovima, prošla četvrtfinale i polufinale.

U fiale je ušla kao "laki luzer", da bi u trci za medalje nadljudskim naporima osvojila treće mesto, 1,8 sekundu iza pobednice Marit Bjorgen i 0,7 sekundi iza srebrne Justine Kovalčik, a 0,7 sekundi ispred četvrtoplasirane Ane Olson.

 

Nakon prilaska kroz cilj, Majdič je pala u nesvest i odmah je prebačena u bolnicu, gde je konstatovano da ima frakturu četiri rebra i probušeno jedno plućno krilo.

 

"Neverovatno je ovo što sam postigla. Nekoliko puta sam tokom finale trke skoro odustala zbog neverovatnih bolova, ali sam smogla snage da nastavim. Ni u jednom trenutku nisam razmišljala o medalju, mada sam je, naravno, želela. Povrede su teške i žao mi je što su Igre za mene završene, a verovatno i ostatak sezone", rekla je Majdič.

 

Hrabra Slovenka na svoju odgovornost je izašla iz bolnice da bi prisustvovala proglašenju pobednika, gde je došla u kolicima, priključena na infuziju. Uz pomoć lekara popela se na pobedničko postolje i dobila više nego zaslužene ovacije.

 

"Olimpijske igre su jednom u četiri godine. Ko zna šta će biti do Sočija i morala sam da iskoristim ovu šansu. Povrde su veoma teške, ali je ova medalja ublažila svu bol", rekla je Majdič.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here