D.T.

Prošle subote je blektaunska parohija Crkve Svetog Nikole organizovala mobu za pospremanje i sređivanje imanja. Parohijani su se odazvali pozivu uprave i pritekli u pomoć u ulepšavanju imanja posle renoviranja i popravki.

Dan je počeo molitvom u hramu, a potom se dvadesetak marljivih pripadnika srpske zajednice potrudilo da ulepša crkveno imanje. Radilo se u hramu, u crkvenoj sali, u kuhinji i u porti. Završena je i nova prostorija za paljenje sveća, sređena ostava, uređene igračke i prostorije za najmlađe iz dečje grupe Pelikani i za učenike škole “Bogdan Bolta”, a sređene su i nošnje folklornog ansambla “Obilić”.

Kolo srpskih sestara potpomognuto majstorima za kotlić i gulaš spremilo je ručak za vredne radnike. U popodnevnim satima urađene su i popravke elektroinstalacija i drugi važni poslovi na održavanju ovog stecišta srpske zajednice u ovom delu Sidneja.

Dan je, kako i priliči, završen večernjom službom u hramu i blagodarenjem Bogu na lepom danu čiji je glavni cilj bilo druženje i razvoj bratske ljubavi.

Sledeće nedelje, 21. jula, u Blektaunu će se održati tradicionalni Dražin Dan, a crkveno imanje je sada u potpunosti spremno za ovaj veliki događaj.