Slučaj Pukanić: Odlaže se krunsko svedočenje

0

Na zahtev tužilaštva, sudsko veće odlučilo je da isključi javnost sa svedočenja. Advokati su bili protiv, smatrajući da je svedok više puta istupao u javnosti
 

Kako se stranke u postupku mogu žaliti na takvu odluku Vrhovonom sudu, saslušanje Marjanovića odloženo je za 10. i 11. maj. Suđenje se nastavlja u sredu iskazima troje predviđenih svedoka.

Marjanović je bio član ekipe koju optužnica tereti da je 23. oktobra 2008. u centru Zagreba eksplozivom ubila Pukanića i Franjića.

Učestvovao je u pripremi atentata, ali je kasnije odlučio da sarađuje s Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Za udruživanje u međunarodnu zločinačku organizaciju koja je likvidirala Pukanića i Franjića, kao kolateralnu žrtvu, i planirala ubistvo još dva lica na zagrebačkom području optuženi su rođaci Robert i Luka Matanić, Amir Mafaljani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović.

Milovanoviću se sudi u odsustvu jer on, zajedno s Milenkom Kuzmanovićem i Sretenom Jocićem, u pritvoru čeka suđenje za isto nedelo u Beogradu.
Jocić se označava kao naredbodavac koji je za atentat navodno platio 1,5 miliona evra.

Svi optuženi uhapšeni su sedam dana nakon ubistva, osim Milovanovića, koga je srpska policija uhapsila u leto 2009, i Gudurića, koji se početkom februara predao policji u Banjaluci i onda je izrućen Hrvatskoj, gde mu se sudi zajedno s ostalima.  Hrvatska policija uhapsila je i Kuzmanovića, ali ga je pustila, pa je kasnije uhapšen u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here