EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Kostas Slukas je jedan od najsrećnijih što je Olimpijakos na Fajnal foru prvi put posle pet godina. Mnogi su osporavali njegov povratak u Pirej, ali sada svima njima grčki plej može da kaže kako je napravio pravi potez jer su crveno-beli opet u evropskom košarkaškom vrhu.

Slukas je odigrao fenomenalno u poslednjoj utakmici u seriji sa Monakom. Dao je 15 poena za 20 minuta, a u poslednjoj četvrtini ne samo što je pogodio „klač“ trojku, već je takođe i učestvovao u 17 poena svoje ekipe u toj deonici kao strelac ili kao asistent.

– Snovi se ostvaruju. Mnogi nisu shvatali zašto sam se vratio u Olimpijakos. Ovo je razlog. Ovo je sjajna organizacija, bila je ovo teška serija, najteži protivnik za mene ali uspeli smo. Uzbuđen sam jer je tim dobio ono što je zaslužio. Igraćemo sa Efesom i hoćemo finale – kaže Slukas.

Inače on je u početku utakmice imao velikih problema pa je na velikom odmoru bio bez pogotka.

– Nije mi dobro krenulo, nisam dobro odlučivao. Na kraju ne bojim se da uzmem odgovornost i sada ćemo svi zajedno slaviti – rekao je Slukas.

Inače interesantan je podatak da je Kostas po osmi put na Fajnal foru, a tri puta je bio šampion Evrope. Slukas je imao priliku da u karijeri stigne do 11 završnih turnira u dresovima Olimpijakosa i Fenerbahčea, pa je očigledno da je baš on sinonim za uspeh u evropskoj košarci. Ako bi osvojio titulu i ove godine u Beogradu, Slukas bi bio prvi Grk koji ima četiri titule šampiona Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here