Slunj: Ubijeni Srbi za staro gvožđe

0

Foto: Ilustracija

"Lopovi su poskidane ploče položili uz put, odakle je trebalo da ih pokupi kombi. Pre nego što stigne prevoz rešili su da skinu i zvona sa obližnje pravoslavne crkve. Bronzana zvona teška oko 200 kilograma bila su prevelik zalogaj, pa im je jedno ispalo, a tom prilikom je pokidana ograda oko crkve. Komšija koji živi pored crkve čuo je buku, istrčao na ulicu i počeo da viče na lopove, dozivajući pomoć. Lopovi su seli u kombi i dali se u bekstvo, ali su se prevrnuli i dalji beg nastavili peške", ispričao je Rade Kosanović iz Srpskog nacionalnog veća.

 

U žurbi su zaboravili da "počistite" kombi od dokaza, pa su za sobom ostavili novčanik s dokumentima vlasnika, navodno i pištolj, pa čak i priznanicu od prodaje sekundarnih sirovina.

 

Siniša Ljubojević iz SDSS smatra da ovaj događaj ima veze i sa šovinizmom i nacionalnom netrpeljivošću.

 

"Lopovi valjda misle da mogu bez problema da ukradu, uriniraju ili devastiraju nešto što ima veze sa Srbima, jer za to neće odgovarati", rekao je Ljubojević.

 

Njegov kolega Kosanović smatra da je vreme da prestane da se ćuti i da se o svemu obavesti Evropska unija.

 

"Ovo nije puka slučajnost već organizovano i pod nečijim patronatom. Čijim, to ne znamo, ali očigledno s ciljem da se zatre postojanje Srba na ovim prostorima. Ćutali smo do sada, pa su nas valjda shvatali kao neinteligentne ili retardirane. Došle su na red crkve, šta će biti sledeće – miniranje srpskih kuća", rekao je on.

 

Spomenik Srbima ubijenim od strane ustaša 1941. godine za poslednu deceniju i po bio je na meti vandala sedam puta, a sada je napadnuta i pravoslavna crkva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here