Košarkaši Memfisa i Golden Stejta odigrali su drugi put u samo dva dana, ponovo u Tenesiju, gde su ovog puta Grizliji odneli pobedu i revanširali se gostima za poraz od prethodne večeri.

Memfis je slavio rezultatom 111:103 čemu je nejviše doprinela činjenica da su čak šestorica igrača zabeležila dvocifren košgeterski učinak.

Dilon Bruks i Jonas Valančijunas sa po 19 poena su predvodili Memfis, Klark je dodao 16, Bejn 15, Morent 14, a Anderson 13 poena.

Na drugoj strani u oslabljenom sastavu Stiva Kera nije bilo Stefa Karija, te Džejmsa Vajsmana, Erika Paskala, kao i Kevona Lunija, pa je u nedostatku najjačih aduta trener gostiju dao važniju ulogu Srbinu Alenu Smailagiću – i to od samo početka na terenu.

Bio je to prvi start Alena Smailagića u NBA karijeri, čak je i sjajno krenuo pošto je ubacio prvi šut na utakmici u 19. sekundi, i to trojku, međutim u nastavku je vrlo brzo napravio dve lične greške, promašio naredna četiri šuta, a u igri je ukupno proveo osam minuta. Za to vreme sakupio je čak pet ličnih grešaka!

Na kraju je meč završio sa tri poena, što mu je u tri meča koja je odigrao ove sezona, sva tri skorašnja, i najbolji poenterski učinak.

Imao je nezahvalan zadatak Smailagić da se rve sa Valančijunasom, iskusni Litvanac je lako izlazio na kraj i sa njim i sa Grinom sporadično, te je Ker morao da traži bolja rešenja za odbranu reketa.

Kod Voriorsa, daleko najbolji bili su Pul sa 26 poena, i Vigins sa 20.

Vorirosi su ostali na devetoj poziciji na Zapadu sa skorom 22-21, ispred je Dalas sa odnosom pobeda i poraza 21-19, dok je Memfis na desetoj poziciji, vrlo blizu, sa učinkom 19-20. Po svemu sudeći, očekuje se vrlo neizvesna borba za plasman u doigravanje između ovih ekipa.

U noći između subote i nedelje na terenu je bio i Nemanja Bjelica čiji je Sakramento glatko poražen od Filadelfije 129:105, a Srbin je za 12 minuta ubacio šest poena.

REZULTATI

Memfis – Golden Stejt 111:103
Filadelfija – Sakramento 129:105
Milvoki – San Antonio 120:113
Los Anđeles Klipers – Šarlot 125:98

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here