“Smanjenje plata nije dobro rešenje“

0

Smanjivanje plata je primer socijalne nepravde
 

"Smanjenje plata nikada nije predstavljao dobro rešenje. To nije rešenje ni sa aspekta socijalne pravde, već je primer uspostavljanja socijalne nepravde", rekla je ona na konferenciji za novinare u pauzi skupa "Indistrijskoi odnosi i socijalni dijalog u Srbiji i Evropskoj uniji".

 

Generalna sekretarka Evropske konferencije je to rekla na pitanje šta misli o tome što je Vlada Srbije jednostrano smanjila plate u javnom sektoru.

 

Segol je rekla da je stav EKS je da su plate zamajac privrede, a nihovim smanjivanja se "skraćuju ruke ekonomiji".

 

"Ta metoda koja je primenjena u Španiji i Grčkoj nije pomogla iznalaženju rešenja problema ekonomija tih zemalja", istakla je generalna sekretarka Evropske konfederacije sindikata.

 

Po rečima Segol, rešenje izlaska ekonomije iz krize treba traziti u skupljim petodama, a ne u jednostranom smanjivanju plata kojem vlade pribegavaju jer je najaftiniji metod.

 

Bernadet Segol je u Beogradu povodom skupa "Industrijski odnosi i socijalni dijalog u EU", koji su organizvali Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost’, koji su 22. oktobra primljeni u Evropsku konfederaciju sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here