Smanjite bubuljicu – odmah!

0

Nikako nemojte da cedite bubuljicu
 

Odmah nanesite tretman za bubuljice sa 2 odsto salicilne kiseline na problematično mesto, i treba to svakako da uradite, ali je potrebno bar nedelju dana da to reši problem.

 

Na sreću, postoje i neka rešenja koja deluju mnogo brže.

 

Jedno od njih je krema sa hidrokortizonom koju možete kupiti u apoteci. Nanesite je na bubuljicu direktno, jer kako kažu dermatolozi, steroidi koji se nalaze u tim kremama se koriste za tretmane bubuljica u salonima. Što više nanesete i što duže sačekate, to će krema imati bolje dejstvo. Preporuka je da sačekate 15 minuta i isperete proizvod.

 

Kapi za oči možda zvuče sumanuto ali na isti način na koji umanjuju crvenilo u očima, učiniće to i vašoj bubuljici (ali neće je smanjiti doduše).

 

Maska od gline je odlično rešenje takođe, jer pored toga što čisti kožu, ako je nanesete u većoj količini na bubuljicu, dehidriraće je i ubrzati njen nestanak.

 

I naravno, najvažnija stvar – nemojte da iscedite bubuljicu koliko god to primamljivo bilo! Oštećenje kože koje nastaje oko bubuljice u tom trenutku može samo da pogorša situaciju i učini da ona dodatno bukne. Ako baš morate, nežno pritisnite štapićem za uši tkivo koje okružuje bubuljicu, jer će vas to sprečiti da je previše pritisnete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here