Smešna strana fudbala: Postanite fudbalski reprezentativac!

0

Reprezentativni stadion Butana više služi za paradiranje nego za utakmice
 

1. Butan je trenutno najlošija selekcija na FIFA rang listi, bez bodova. Ima samo dve pobede u istoriji. Najbolji igrač, strelac jednog od devet golova reprezentacije, Ješej Dorji, oprostio se od nacionalnog tima u 24. godini, jer nije mogao više da plaća putovanja.

 

2. Angila je postigla samo gol u poslednjih deset utakmica, a ukupno su zabeležili samo dva trijumfa u fudbalskoj istoriji. Često zovu poluprofesionalne fudbalere iz Engleske da im nastupaju za reprezentaciju.

 

3. Kukova Ostrva ukupno imaju 24.000 stanovnika. Na tribine Barseloninog stadiona "Nou Kampa" staje čak četiri puta više ljudi. Ova zemlja je jedna od članica FIFA sa najmanjom populacijom.

 

4. Svoju prvu službenu domaću utakmicu Somalijci su odigrali tek 2012. godine, jer se stadion u glavnom gradu Mogadišu renovirao nakon građanskog rata. Postigli su samo tri gola, a jedan od njih bio je dovoljan za jedinu službenu pobedu u istoriji, protiv Tanzanije.

 

5. Kajmanska Ostrva reprezentativce su nabavljala preko menadžerske agencije. Kako je ova država nekadašnja britanska kolonija, agent Beri Mekintoš doveo je osam igrača iz Engleske i Škotske iako nisu imali nikakvih rodbinskih veza sa zemljom.

 

6. Eritreja poslednjih godina igra sve teže, jer igrači nacionalnog tima koriste međunarodne utakmice kako bi pobegli iz zemlje. Na međunarodnom turniru u Ugandi 17 igrača i doktor reprezentacije pobegli su i zatražili azil u zemlji.

 

7. Andora veće godinama spada u najlošiju selekciju Starog kontinenta. Redovno spada u grupu selekcija za popravljanje gol razlike i čini se da je niko ne shvata za ozbiljnog rivala.

8. Američka Samoa izgubila je od Australije 31:0 što je najveći poraz u FIFA takmičenju u fudbalskoj istoriji. U timu je bilo mnogo 15-godišnjaka, jer stariji igrači nisu mogli da igraju zbog ispita na fakultetu. Za Američku Samou je zaigrao Jaija Saelua, prvi transrodni igrač ikada.

 

9. Papua Nova Gvineja nabavljala je amaterske fudbalere za reprezentaciju preko internet portala za slobodne igrače. Nova Gvineja je nakon Grenlanda drugo najveće ostrvo na svetu.

 

10. Reprezentacija Bruneja se takmiči u malezijskoj ligi i kupu. Postoji 22 kuba u toj državi, ali su uglavnom amaterski ili poluamaterski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here