EPA/Fehim Demir
Kristijan Šmit

Član Predsedništva SNSD Staša Košarac ocenio je da su apsolutno neprihvatljive i za svaku osudu poslednje izjave Kristijana Šmita, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, na račun srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Komentarišući Šmitovu izjavu da se, kako je naveo, mora raditi na tome da se budućnost BiH odvija bez srpskog člana Predsedništva BiH i predsednika SNSD Milorada Dodika, Košarac je naglasio da su ovakve pretnje izvan zdravog razuma i da je Šmit još jednom dokazao da se radi o građaninu opasnih namera.

– Taj nemački građanin, svestan da nije izabran u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma i da nema legitimitet visokog predstavnika, sada pribegava pretnjama i ucenama legitimno izabranog srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. To je suludo – naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je podvukao da Republika Srpska i njeni zvaničnici ne prihvataju niti će prihvatiti legitimitet Šmita kao visokog predstavnika, jer nije imenovan u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim pravom.

– Ma koliko se trudio da pokaže mišiće, lažno se predstavljajući kao visoki predstavnik i preteći legitimno izabranim zvaničnicima Republike Srpske, Šmit ostaje zmaj od papira. Poslednjim izjavama na račun Dodika, Šmit je dospeo na vrh liste u konkurenciji rekordnih gluposti koje u proteklom periodu slušamo od različitih stranaca i međunarodnih predstavnika – poručio je Košarac.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da predstavnici međunarodne zajednice shvate da se mora poštovati izborna volja građana u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, i da je nedopustivo njihovo mešanje u unutrašnja pitanja u zemlji.

– Neće biti sreće niti za jedan narod u BiH ako joj sudbinu budu krojili stranci, a kamoli ljudi koji se lažno predstavljaju i koji nemaju legitimitet, poput nemačkog državljanina Šmita – zaključio je Košarac.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here