Tanjug/AP
Kristijan Šmit i Aleksandar Vučić

Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić je, komentarišući današnji susret Aleksandra Vučića i Kristijana Šmita u Beogradu, izjavio da je visoki predstavnik BiH otišao kod srpskog predsednika da traži podršku za potez koji je načinio posezanjem za bonskim ovlašćenjima.

Komšić, kako prenosi sarajevski portal Klix, smatra da je Šmit otišao kod Vučića da od njega traži podršku za potez koji je povukao i da traži od predsednika Srbije da, kako kaže, pokuša da urazumiti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Šmit je pre dva dana prvi put u svom mandatu, koji započet krajem jula prošle godine, posegao za bonskim ovlašćenjima i van snage stavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske usvojen u NSRS.

Komšić tvrdi da regaovanjem na tu odluku visokog predstavnika Dodik, kako kaže, “upada u dalje probleme”.

Tvrdi i da Dodik ništa ne može da uradi po pitanju državne imovine mimo odluka Ustavnog suda i visokog predstavnika.

O mogućnosti da Rusija napusti Veće za implementaciju mira rekao, Komšić smatra da se to neće dogoditi, ali da im, kako navodi, zahvaljuje ako to urade, preneli su sarajevski mediji.

1 COMMENT

  1. Kakva drskost nemackog turiste.Nije Vucic lud da izda svoj narod u RS.Ono sto fradi nemackiturista je nelegalno i on je nelegalan.RS treba da Smita Tuzi UN da je sam sebe proglasio za nekog predastavnika.Treba ga tuziti i medjunarodnom sudu zbog laznog predstavljanja i donosenja odluka na stetu BiH a narocito RS.Odmah ga treba tuziti UN jer ga one nisu odabralae.Smit je samo nemacki turista i nista vise.Kakva drskost da on ide u Beograd da trazi podrsku od Vucica za ono sto radi protiv srba u RS, Srbija treba javno i glasno da do znanja da ona ne priznaje nikakvog laznog predstavnika.Srbija mora jasno da kaze i stane u odbranu RS.Taj lazni oredstavnik je dosao u Beograd da preti Srbiji.i srpskom narodu.Vucic ga nije trebao primiti .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here