Smršali ste, a koža ostala da visi! I šta sad?

0

Izborili ste se sa salom, sada krenite u borbu za zategnutu kožu
 

Kako starimo, naša koža gubi elastičnost. Isto se dešava i posle gubitka kilograma. Da bi ste izbegli efekat izduvanog balona, potrebno je da postepeno mršavite, jer će se na taj način koža vraćati na staro mesto u ritmu kubitka masnih naslaga. 

 

Pored estetskog efekta, brzinsko mršavljenje je loše i jer je nezdravo. Sigurnije je ako mršavite polako uz zdravu ishranu i redovno vežbanje.

 

Stručnjaci smatraju da je za postizanje zategnutije kože odličan piling i trljanje kože morskom solju ili nekim drugim preparatima namenjenim za tu svrhu. To podstiče bolju cirkulaciju, a rezultat je zdrava, elastična koža. Uradite dobar piling za vreme tuširanja nekoliko puta nedeljno.

 

Još jedan način za zatezanje kože su kreme sa kolagenom. Koštaju, ali se isplati. Dobro se raspitajte o tim kremama jer ne deluje svaki proizvod na svakoga isto.

 

 

Posle mršavljenja i masaže pomažu da se koža zategne. Zašto ne bi probali? U najboljem slučaju, pomoći će da koža dobije bolji izgled, a u "najgorem" slučaju delovaće opuštajuće na vas.

 

I za kraj, zdrava koža je ona bogata vlagom, što već i vrapci na granama znaju. Sokove zamenite vodom i svoje telo tokom dana hidrirajte isključivo ovom osnovnom tečnošću.

 

Na taj način, rezultat je zagarantovan. Osim toga, jedan od najboljih načina je i adekvatno vežbanje, ali potrebna je disciplina. Preporučuje se i joga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here