Smuvali se Pahor i Kosorova

0

Šta ne štima na ovoj slici?

 

Beogradski list "Alo“ je objavio vest o krađi biste Moše Pijade, koja se nalazi na Kalemegdanu, i postavljanju lika Ratka Mladića na njeno mesto. Zamena se, navodno, dogodila noćas, a prvi su je tokom jutarnje šetnje primetili penzioneri.

 

Dnevni listovi, radijske i televizijske stanice šalili su se povodom 1. aprila sa građanima širom sveta, a jedino zabeleženo negativno reagovanje bilo je na izmišljeni intervju u kojem je sugerisano da Bugarska treba da jednostrano usvoji evro.

Pozvana je i policija, jer se radi o skrnavljenju spomenika, ali je bila nemoćna da bilo šta uradi kako treba jer su se odjedanput pojavili japanski turisti sa fotoaparatima koji su se tiskali da se, upoznati sa likom i delom generala Mladića, pored spomenika i slikaju.

 

Ko bi drugi bio osumnjičen za ovaj nestašluk do radikali ili neka organizacija poput "Pokreta 1389“, ali su oni odgovorili "nisam ja majke mi!“

 

Hrvatski sajt "Tportal.hr" je objavio ekskluzivnu vest da će njihova država ipak učestvovati na Svetskom prvenstvu u fudbalu jer je slovenački premijer Borut Pahor odlučio da zbog ekonomske krize stopira učešće svoje reprezentacije.

 

Vidi li neko ozarene osmehe?

 A pošto su dve zemlje u poslednje vreme razvile izuzetno prisne (o tome malo kasnije) odnose, Pahor je zamolio FIFA-u da u duhu prijateljstva i susedstva slovenačko mesto ustupi Hrvatskoj.

 

Slovenački premijer je do ove ideje došao tokom konferencije na Brdu kod Kranja kada je sedeći uz kamin pored svoje koleginice iz Hrvatske jadranke Kosor rekao da se "vatra u kaminu možda i može u gasiti, ali ne i vatra među njih dvoje".

 

A koliko daleko vatra može da stigne pisao je hrvatski portal "Danas.hr“ donoseći, opet ekskluzivnu, informaciju o tome kako su Pahor i Kosorova zvanični sastanak u Zagrebu završili u hotelu. Krunski svedok je, navodno, rekao da je Pahor nežno pridržavao ruku hrvatske premijerke dok su ulazili u predvorje hotela, a ona mu se ozareno osmehivala.

 

Ova šala, kao i vatra između Pahora i Kosorove, je otišla predaleko pa se oglasila i hrvatska vlada ističući da je sve laž i da je dotični tekst povredio čast premijerke Kosor.

 

I to nije sve: svetski mediji šalili su se ceo dan. Tako je Vilijam Šekspir bio Francuz, "Gugl" je promenio ime u "Topeka", a američki predsednik Barak Obama telefonom je poručio porciju brze hrane iz Indonezije.

 

Bi-Bi-Si je objavio prilog o tome kako je Šekspir, najpoznatiji britanski pisac, možda bio Francuz, preko svoje majke Meri Arden, koja je za ovu priliku preimenovana u Mari Ardene. Ovo "otkriće" potvrdio je i bivši francuski ministar kulture Žak Lang, koji je odigrao ulogu u šali.

 

"Gardijan" je objavio da je britanski premijer Gordon Braun izazvao opozicionog lidera Dejvida Kamerona na predizborni boks-meč.

 

 

 

Internetski gigant "Gugl" našalio se na sopstveni račun i objavio da je zvanično promenio ime u "Topeka", u čast glavnog grada države Kanzas, koji je tokom nedavne promocije privremeno promenio ime u "Gugl".

 

 

Francuski verski informativni sajt "I medija" objavio je da Vatikan priprema pokretanje sopstvene kompanije za avioprevoz pod imenom "Vatikan er", nakon što su odbačena imena "Anđeoski erlajns" i "Racing er", što je aluzija na papino svetovno ime Jozef Racinger.

 

 

Indonežanski list "Bali tajms" objavio je da je američki predsednik Barak Obama lično telefonom naručio porciju lokalne brze hrane iz zemlje u kojoj je živeo kao dete, nakon što je nedavno otkazao posetu Indoneziji zbog usvajanja reforme zdravstvenog sistema.

 

Aprililili…

 

  • Dejvid Bekam se pridružio australijskoj fudbalskoj reprezentaciji
  • Nikola Sarkozi podneo neopozivu ostavku i pridružio se stranci "Zelenih“
  • Kanada kupila pola havajskog ostrva
  • Kompanije koristile lasice za postavljanje kablova
  • Džejms Kameron izabrao australijsku šumu za snimanje nastavka "Avatara“

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here