Snažno nevreme u Srbiji (VIDEO)

Vesti online
0
pixabay.com

Snažno nevreme pogodilo je posle podne i večeras Srbiju, a pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetar već su naneli štetu u gradovima širom zemlje.

Jaka kiša pada i u Beogradu, a pojedine ulice su potpuno pod vodom zbog čega je saobraćaj usporen.

Nevreme je pogodilo Pomoravski okrug, a pljuskovi jakog intenziteta još uvek ne prestaju.

Snažno nevreme pogodilo je opštine Blace, Kruševac i Ivanjicu oko 17 sati. Grad veličine lešnika padao je petnaestak minuta i naneo veliku štetu poljoprivrednim kulturama, preneo je RTS.

Najteže je u selima Kaševar i Trbunje, gde je stradao skoro celokupan rod šljiva.

Olujno nevreme koje je u popodnevnim časovima zahvatilo područje opštine Ivanjica, na području Golije pokrenulo je klizišta, a neprohodni su putevi u pravcu sela Bratljevo, Gledica, Vučak.

Nevreme praćeno jakim pljuskovima pogodilo je i Kruševac.

Sitan grad padao je u Vučaku i nekoliko okolnih sela.

Jako nevreme pogodilo je Šabac a pljusak je bio praćen gradom. Takođe, padavine su nanele veliku štetu Radio televiziji Šabac, koje je bila prinuđena da obustavi emitovanje programa.

Ulice su pune vode, a grad je potpuno paralisan, prenose “Novosti”.

Nova količina padavina posle jučerašnjeg nevremena dodatno otežava oticanje vode koje se u pojedinim delovima grada zadržava na kolovozima.

Jaka oluja, sa kišom i snažnim vetrom, obrušila se i na Lebane. Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, ulice su potpuno prazne, na njima se već stvaraju potoci, a vetar duva tolikom jačinom da je počeo da nosi i kontejnere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here