pixabay.com

Sneg je napravio pometnju širom Srbije. Brojni putevi su neprohodni, a na teritorijama opština Sjenica i Crna Trava proglašena je vanredna situacija. Na terenu su pripadnici MUP-a koji evakuišu građane iz zavejanih područja. U jednom automobilu pronađeno telo muškarca.

15.00 – Na planini Rudno kod Kraljeva dežurne ekipe raščišćavaju sneg sa puteva. Nema zavejanih zaselaka.

14.30 – Olujni vetar koji je prethodnih dana duvao u metohijskim selima pričinio je veliku štetu u Goraždevcu i povratničkim selima Ljevoša, Brestovik i Belo Polje u opštini Peć.

13.30 – U opštini Kosjerić dežurne službe rade na raščišćavanju puta Varda-Makovište koji je od sinoć u prekidu. Zbog snega na putu je privremeno odsečeno oko 600 porodica.

12.15 – Na teritoriji opštine Ivanjica oko 2.000 ljudi nema struju. Problema ima i na prilazima udaljenim selima, gde nisu očišćeni putevi. Zbog mećave na Goliji, Javoru i Mučnju, samo glavni putevi su očišćeni, a čistači se po prioritetima upućuju u sela gde ima hitnih slučajeva. Ima problema i u naseljima u Gornjem Milanovcu i Čačku, gde je takođe nestajala struja, a pojedini putevi su zavejani.

11.20 – Snežna mećava tokom čitavog jučerašnjeg dana i jak vetar izazvali su problem u saobraćaju i snabdevanju strujom u Zlatiborskom okrugu.

11.00 – Nakon Crne Trave, vanredna situacija proglašena i u Sjenici.

10.15 – Iz MUP-a su saopštili da je na Mokroj Gori evakuisano petoro dece iz zavejanog autobusa.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su na terenu zbog snežnih padavina i pomažu ugroženom stanovništvu.

U saopštenju navode da su tokom noći, na putu Novi Pazar – Sjenica, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Pazar evakuisali 20 osoba iz zavejanih automobila, među kojima je bilo petoro dece.

Pretragom terena na Pešteri pronađeno je telo starijeg muškarca u zavejanom automobilu.

U mestu Zarožje kod Bajine Bašte, vatrogasci-spasioci su intervenisali prilikom oslobađanja vozila iz snežnih nanosa, dok su na Ignjevači u Mokroj Gori evakuisali petoro dece iz zavejanog autobusa.

U mestu Varda kod Kosjerića, vatrogasci-spasioci su evakuisali osam osoba iz zavejanih područja i oslobodili pet vozila iz snežnih nanosa.

Zbog snežnih nanosa i neprohodnih puteva, na teritoriji opštine Crna Trava proglašena je vanredna situacija. Odsečeno je oko 800 stanovnika, 12 mesnih zajednica i 20 naselja, kaže predsednik opštine.

U Vranju ima dvadesetak centimetara snega. Prema podacima Komunalne policije u prekidu je put ka Poljanici, planinskom predelu sa dvadesetak sela.

Meštani Ljevoše odsečeni su jer je na putu ka selu mnogo bandera, stubova za rasvetu, javlja radio Goraždevac. Meštani povratničkih sela u opštini Istok 36 sati su bez struje jer je vetar oborio veliki broj električnih stubova.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pozvalo je JP “Putevi Srbije” da zajedno sa putarskim preduzećima učine sve da omoguće nesmetan i bezbedan saobraćaj u celoj zemlji.

Apeluju da vozači obrate posebnu pažnju u vožnji, da se pre polaska na put informišu o prohodnosti puteva i da se pridržavaju svih propisa, kao i pravila vožnje u zimskim uslovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here