Snežna oluja hara istokom SAD

0

Elektroenergetske kompanije očekuju masovne prekide u snabdevanju strujom zbog snažnog vetra koje ruši drveće.

 

Najsnažniji vetar i najobilniji sneg prognozirani su za petak, sa više od 30 centimetara padavina koje se očekuju u delovima Pensilvanije, Nju Džersija i Njujorka, kao i u delovima regije Nova Engleska u Masačusetsu, Mejnu i Vermontu.

 

Na zapadu Mejna palo je oko 30 centimetara snega, a u Njujorku gde je palo 20 centimetara.

 

Grana koja se odlomila sa stabla u Central parku ubila je jednog čoveka, koji je među tri do sada zabeležene žrtve nevremena. Druge dve žrtve su stradale u saobraćajnim nesrećama.

 

Stotine letova su otkazani na glavnim aerodromima na istoku SAD-a.

 

Nacionalna meteorološka služba objavila je upozorenje za olujni vetar za veći deo istočne obale SAD-a, najavljujući vetar brzine oko 50 kilometara na sat, a ponegde i do 90 kilometara na sat.

 

U severnom delu države Njujork oluja, koja je to područje zahvatila već u sredu, donela je do 60 centimetara snega i ostavila bez struje 150.000 domaćinstava i poslovnih objekata, najviše u dolini reke Hadson.

 

U Vermontu je bez struje više od 10.000 korisnika, a oko 5.000 u Nju Džerziju.

 

U Pensilvaniji su pripadnici Nacionalne garde spasili 70 učenika srednje škole na skijaškom izletu, kad im se autobus zaglavio u snegu.

 

Državna uprava za saobraćaj u Pensilvaniji je zabranila saobraćanje motociklima, kamp-kućicama i komercijalnim vozilima na dva autoputa, kao i teretnim kamionima na severnom delu najprometnijeg autoputa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here