commons.wikimedia

Neki od najboljih filmova zasnovani su na istinitim pričama. Među njima će biti i ostvarenje o medvedu koji je slučajno pojeo 31 kilogram kokaina.

Kokainskog medveda (Cocaine Bear) režiraće Elizabet Benks, američka glumica, producentkinja i rediteljka, a produkcije će se latiti Fil Lord i Kris Miler.

„Univerzal pikčers“ staće iza trilera koji se snima po istinitom događaju iz 1985. godine. Scenario za Kokainskog medveda, otkriva Varajeti, piše Džimi Varden, ali se ostalo drži u tajnosti.

Koliko god delovalo neverovatno, u Kentakiju je 1985. medved zaista uginuo pored putne torbe u kojoj je bio kokain.

U torbi je, kako je kasnije utvrđeno, bilo više od 31 kilograma prvoklasnog kokaina. Paket je izbačen iz aviona krijumčara Endrua Torntona.

Kada je pronađena krijumčarena roba, čija se vrednost procenjuje na sumu od oko 15 miliona dolara, ostalo je tek 40 praznih paketića rasutih oko životinje.

– Njegov stomak je bukvalno do vrha bio pun kokaina. Na planeti nema sisara koji bi to mogao preživeti – rekao je stručnjak koji je pregledao medveda.

Kako navodi Indipendent, Tornton je bio bivši pravnik i policajac u odeljenju za narkotike. Kada se upustio u šverc kokaina, koristio je „cesnu”, manji avion, da iz Kolumbije doprema robu u Džordžiju, i to tako što je pakete bacao u nenaseljena područja.

Sam Tornton je poginuo kada je iskočio iz aviona i, prema zvaničnom izveštaju, udario glavom u rep letelice zbog čega nije mogao da otvori padobran.

Četrdesetogodišnjak je pronađen na prilaznom putu u Nokvilu, u Tenesiju.

U garderobi koju je nosio pronađeno je 4.500 dolara u gotovini, pištolj, noževi i ključevi aviona.

Medved o kome se snima film, sada je prepariran i može se videti u prodavnici „Kentaki for Kentaki” u Leksingtonu. Nazvan je Pablo Eskobar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here