Snimaju film o Marku Kraljeviću

0

 

Svetski poznata i priznata indijska filmska produkcija Bolivud u Beogradu snima film o najvećem srpskom epskom junaku Marku Kraljeviću, koga igra mladi glumac Mateja Popović. Likom Kraljevića fasciniran je reditelj Indijac S. Šridar, koga je posao doveo u Srbiju pre nekoliko godina, pa je odlučio i da njegovo junaštvo opevano u srpskim pesmama pokaže i na velikom platnu.
– Pročitao sam prevode svih epskih pesama, istraživao, upoznao i zavoleo vašeg junaka. Fasciniran sam. On predstavlja sve ono dobro u Srbiji. On je moja vizija srpskog naroda. Kao što Marko u filmu nije svestan svoje snage, tako ni vi, Srbi, ne znate koliko vredite. Iako istorijska fantazija, ovo je priča o modernoj Srbiji. Humor, hrabrost i tvrdoglavost su integralni deo srpskog karaktera i to sam hteo da se vidi u filmu. Nažalost, ratna vremena su vam oduzela mnogo toga. I sad je vreme za buđenje, da ponovo pokažete šta imate. A imate mnogo talentovanih ljudi – rekao je beogradskim medijima S. Šridar.
Film "Marko Kraljević – fantastična avantura" snima se na više lokacija u Beogradu. U ovom ostvarenju Marka Kraljevića će igrati mladi glumac Mateja Popović, a osim studenata sa Fakulteta dramskih umetnosti, u filmskoj ekipi se nalazi i iskusni Ivan Bekjarev. Anka Gaćeša igra Jelicu, Miljana Gavrilović Azru, Uroš Jakovljević je Paša, dok je Miodrag Radonjić – Musa Kesedžija.

 

U bioskopima od oktobra?

– Snimanje filma se završava do kraja juna, a u bioskopima će se pojaviti u oktobru ove ili u januaru sledeće godine – najavljuje reditelj i scenarista S. Šridar. – Želim da vidim reakciju srpske publike, pa ću tek onda odlučiti hoće li biti prikazan i na nekim festivalima, pošto ipak nije klasičan umetnički film.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here