EPA-EFE
Džo Bajden

Jedan od najpoznatijih američkih uzbunjivača Edvard Snouden, koji je nedavno dobio rusko državljanstvo, navodi da (za razliku od drugih ljudi), američki državnici ne idu u zatvor kada im otkriju tajne dokumente u kancelarijama.

Snouden je cinično komentarisao činjenicu da su u staroj kancelariji američkog predsednika Džozefa Bajdena otkriveni tajni dokumenti.

Radi se o papirima iz 2013. godine, u doba kada je Bajden bio potpredsednik SAD, a dokumenti se tiču, između ostalog, Ukrajine i Irana.

Snouden je na svom Tviter nalogu naveo da nije najgore to što je kod Bajdena pronađeno više klasifikovanih dokumenata nego kod mnogih uzbunjivača.

Problem je u tome što, kako navodi Snouden, neki uzbunjivač za jedan dokument koji je iscurio iz Nacionalne bezbednosne agencije SAD dobije pet godina zatvora, a Džo Bajden, Donald Tramp, Bil Klinton ili Dejvid Petrus imaju stotine takvih papira, ali ne idu u zatvor.

Prema Snodenovom mišljenju, pravi skandal je zapravo činjenica da je Državno tužilaštvo SAD otkrilo Bajdenovo posedovanje tih dokumenata još pre izbora za američki Kongres i odlučilo da ćuti o tom slučaju.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here