SNS: DS je otišla ali su ostali nezapamćeni dugovi

0

Beta/E. V./EV
Naprednjaci odbacili optužbe Demokratske stranke
 

"Nažalost svih građana Srbije, opustošena državna kasa, preskupi krediti, i nezapamćeni dugovi koje moramo da vraćamo, jesu naša realnost, i ono što nam je ostalo nakon pljačkaške i neodgovorne politike Demokratske stranke", piše u saopštenju SNS-a.

Demokratska stranka je u nedelju izrazila zabrinutost jer je Agencija FIČ zadržala kreditni rejting Srbije na smanjenom nivou zbog rasta javnog duga.

Srbija je, zbog velikog učešća javnog duga u BDP-u s tendencijom daljeg rasta, svrstana u isti rang s Republikom Kongo, Mozambikom, Kenijom, Mongolijom, Ruandom, Sejšelima i Dominikanskom Republikom, navela je DS.

SNS, međutim, navodi da je upravo DS javni dug za četiri godine povećala sa 34,2 na 62,5 odsto BDP-a, te DS "nema pravo da deli lekcije" jer građani "nisu zaboravili da je ta političko-tajkunska organizacija učinila sve da uništi budućnost naše dece".

"Građani nisu zaboravili ni kako su funkcioneri DS-a, sa svojim prijateljima tajkunima, punili jedni drugima privatne bankovne račune, kroz pljačkaške privatizacije, otimanje kapitala državnih banaka, dok su pola miliona građana ostavili bez posla, i izbacili na ulicu", saopštila je SNS.

SNS ističe da od prvog dana svoje vladavine pokušava da efikasnim ekonomskim merama promeni privrednu klimu i popravi ono što je "ranije upropašćeno".

U saopštenju se dodaje da će javni dug Srbije, "prvi put posle mnogo godina rasta koji je prouzrokovala katastrofalna ekonomska politika DS", početi da se smanjuje "već krajem 2016. godine" i to "zahvaljujući ekonomskim merama Vlade Srbije, pre svega", i kao "rezultat mera fiskalne konsolidacije i strategije upravljanja javnim dugom".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here