SNS: Hoćemo vanredne izbore!

0

Član pravnog tima naprednjaka Marko Đurić je kazao, na konferenciji za novinare, da je Vlada Srbije, donošenjem zaključka o angažovanju Mininstarstva unutrašnjih poslova u slučaju blokade saobraćajnica i objekata, priznala da nije u stanju da reši probleme koji su se nagomilali.

 

Đurić je rekao da SNS osuđuje postupak Vlade Srbije, koja je, kako je rekao, na telefonskoj sednici, usvojila zaključak o potrebi angažovanja MUP u slučaju blokade saobraćajnica i objekata. Ovakve mere nisu primerene redovnim, već vanrednim situacijama, ocenio je Đurić i naglasio da će se Vlada Srbije suočiti sa posledicama ovakve svoje odluke.

"Mi se zahvaljujemo premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću koji je, stavljajući potpis na ovakav zaključak, zapravo postao prvi potpisnik našeg zahteva za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora", istakao je Đurić.

 

On je ocenio da socijalno neodgovorna Cvetkovićeva vlada svojim delovanjem ugrožava bazičnu stabilnost zemlje, i vladi poručio da ne primenjuje represiju, već da se suoči sa problemima koje je sama proizvela.

 

"SNS nije organizovala nijedan štrajk, ali upozorava da primena represije protiv nezadovoljnih radnika i veterana predstavlja kršenje Ustavom garantovanih ljudskih prava i pokušaj da se primenom sile izbegne odgovornost za primenu sopstvene politike", naveo je Đurić.

 

Policijski službenici jutros su u Leskovcu deblokirali prugu i uspostavili normalno odvijanje železničkog saobraćaja na koridoru 10, koji je bio u prekidu, jer su ratni vojni veterani samoinicijativno izvršili blokadu saobraćaja na železničkoj stanici, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Nišu da policija mora da obezbedi normalno odvijanje saobraćaja i da će upotreba policije da bi se deblokirale međunarodne pruge i putevi biti krajnje sredstvo u rešavanju problema.

 

Ministar Dačić je napomenuo da je blokada pruge prema Sofiji u Nišu i prema Skoplju u Leskovcu rešena mirnim putem.

"Reakcija žandarmerije u Leskovcu nije bila takva da bi se nazvala akcijom, jer je dobro poznato da policija može takve situacije veoma efikasno da rešava", kazao je Dačić.

 

Naprednjaci su najoštrije osudili i jučerašnje hapšenje grupe od 20 Srba nakon što su prešli administrativnu liniju kod Podujeva na Kosovu i Metohiji, a koji su jutros pušteni posle uplate kaucije.

 

Naprednjacima su se u zahtevu za vanrednim izborima pridružili i članovi Nove Srbije. Potpredsednca Nove Srbije Dubravka Filipovski smatra da su izbori neophodni kako bi na vlast došle one političke snage koje mogu da se izbore sa problemima koji razaraju državu.

 

"Sve masovniji protesti i blokade saobraćajnica prete da potpuno destabilizuju političku i ekonomsku situaciju u Srbiji", rekla je Filipovski novinarima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here