SNS: Janković ne sme da se oseća ugroženo

0

Fonet/Z. M.
Zaštitnik građana dobio epitet "izdajnika" jer je kritikovao VBA
 

Povodom izveštaja ombudsmana u kojem navodi da ima saznanja da je Vojnobezbednosna agencija (VBA) nezakonito prikupljala podatke o liderima sindikata i političkim partijama, Drecun je rekao da "sve takve tvrdnje treba proveriti i videti koliko ima istine u tome".

– I sam gospodin Janković se ogradio. Ali, najpre bi trebalo proveriti da li je od 2008. do 2012 godine bilo takvih nedozvoljenih aktivnosti prema pripadnicma tadašnje opozicije, odnosno SNS, pojedinim njenim članovima, uključujući i mene – rekao je Drecun.

Poslanik je naveo da se "ne seća da je tada neko reagovao na sve to".

– Mi želimo zakonitost u radu svih organa i to je princip kojim ćemo se rukovoditi – dodao je Drecun.

Prema oceni šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Borislava Stefanovića, Janković se našao u delikatnoj i opasnoj situaciji samo zato što primenjuje zakon.

– Osećaj ugroženosti zaštitnika mora hitno biti otklonjen efikasnom odlukom vlade i nadležnog ministarstva kojom će Jankoviću da se pruži zaštita i omogući nesmetatan rad i život i otkloni svaku mogućnost fizičkog ili nekog drugog uticaja na njegov integritet – naveo je Stefanović.

Povodom saznanja koje je Janković izneo u izveštaju, Stefanović je kazao da vlada mora da dostavi sve informacije koje zaštitnik građana traži, da bi se utvrdilo ko je i zašto prisluškivan i da li je to rađeno s dozvolom suda.

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da se ne oseća bezbedno zbog pretnji koje dobija i da su umesto kritika na njegov račun poslednjih dana izrečene najružnije lične diskvalifikacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here