SNS na Vidovdan dobija novo rukovodstvo; Vučić: Ne kandidujem se

4
Tanjug
Aleksandar Vučić

Glavni odbor Srpske napredne stranke sastao se danas na sednici u Beogradu, a glavna tema bile su pripreme za predstojeće parlamentarne izbore.

Sednica je bila zatvorena za javnost, a nakon toga predsednik SNS Aleksandar Vučić se obratio novinarima.

– Skupština stranke će biti održana na Vidovdan ili dan uoči Vidovdana i tada će biti birano novo rukovodstvo. Želeli smo da u izbore uđemo bez sve žestine koju nosi unutarstranački drugačiji stavovi. Nadam se da će novo rukovodstvo biti spremno da se bori sa novim izazovima – rekao je Vučić.

– Jednoglasnom odlukom premijerka Ana Brnabić je postala član predsedništva SNS-a – dodao je on i ispričao šta će biti glavni planovi stranke u budućnosti.

– Veliki su izazovi pred nama, ali se nadam da ćemo uspeti da očuvamo mir i stabilnost. Ono što je nama zaista važno, to je zakazivanje skupštine stranke za Vidovdani to pokazuje da postoji potreba da nadolazeći ljudi koji imaju energiju, entuzijazam, ambiciju i koji su neukaljani u javnosti zamene one koji žele da prave klanove i da budu veliki šefovi. Imaću dovoljno vremena da sve sagledam i da predložim najbolje ljude, od predsednika stranke do članova odbora – naveo je Vučić.

– Razgovaralo se o mojoj poziciji i biće velikih kadrovskih promena. Mnogi su me nagovarali, ali moj odgovor je – ne, neću se kandidovati za predsednika stranke –  rekao je Vučić na pitanje o toj mogućnosti.

4 COMMENTS

  1. Bice da je osetio kakvi su mu izgled pa kao nece da se kandiduje. Ili misli da ce dotle obaviti zadatak onih koji su ga ustolicili.

  2. Kada se dosad toliko borijo za oslobođenje Kosova zašto Pretsednik Vučić nebi ostao i dovršijo posao i se prosvetijo?

  3. Dolazi brnaric na celo stranke,odluka je iz vasingtona,aco ce to poslušati azatim polako ide na jos vide pozicije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here